Ann-Mari & Tomi Ukkonen

tomi@ukkonen.fi
ama@ukkonen.fi
Hakkarin Kartano
Pyhän Birgitan kirkko
Ohjelma
Menu
Lahjalista
 

 
Tässä tarjolla hieman tarkennusta illan kuvioihin sekä muutamia yleisiä sääntöjä. Kaikkee ei tartte ottaa aivan tosissaa, eikä niistä ainakaan nokkaansa pidä kenenkää ottaa. Pykäliä rikkovia juhlijoita ei sen ihmeemmin rankasta tai muutenkaa kieroon katota. Silti juhlaväki vois ottaa pykälät huomioon tulevaan hääjuhlaan valmistautuessansa.  

ILMOTTAUTUMINEN JUHLAAN

Jos sait postissa kutsun niin saatat olla tervetullut. Ilmotathan meille tulostas tai mahollisesta esteestäs viimestään kohtuu ajoissa, jottei me suotta odotella oven pielessä. Ekaks ilmottautuneet saa eniten ruokaa ja parhaat paikat, viimeset ei ehkä mitää.

Huomautettakoon että kutsu koskee vain perhettä jonka nimi on kuoressa.

YLEISTÄ

Juhlan päätarkotuksena on pitää hauskaa yhessä ja hypellä ankarasti aina aamuun asti, polkkaa ei kuitenkaan tanssita. Pahasuopasuus ja juhlatilasuudesa totisena esiintyminen on todella paheksuttavaa, pois lukien kirkossa tapahtuva vihkimisitilaisuus (kato ”kirkossa esiintyminen”).

Porukkaa ei oo kutsuttu kovin paljoo, vain pakolliset sukulaiset ja lähin kaveripiiri. Jos tulis enemmän jengii, niin ei kerittäis kuiteskaan jokaisen kans erikseen maailman menoo päivitteleen. Yhtäkään työkaveria ei tulla kummankaan puolelta näkemään - niitä näkee jo töissä kylliks.

PUKEUTUMINEN

Vierailta ei vaadita muodollista pukeutumista, mutta siistit vaatteet ois varsin suotavat jottei hääpari tunne itteensä ylipukeutuneiksi. Miehillä mahollisesti puku ja naisilla joku kiva mekko tai muu kolttu…jos on paksut sääret niin sitten ehdottomasti pitkä mekko.

KIRKOSSA ESIINTYMINEN

Kirkossa esiinnyttäkööt kaikella vakavuudella ja parhaalla suomalaisella jäykkyydellä.

Juhlaväki saapukoon paikalle ajoissa. Jos juhlija huomaa olevansa myöhässä tai väärässä kirkossa, ei sitä sovi ruveta kovaan ääneen kailottamaan.

Kännykät pidetään kiinni tai ainaki hiljasella koko toimituksen ajan.

Morsiammen sukulaiset ja ystävät istukoon kirkon vasemmala puolella ja sulhasen oikeella. Lattialle ei pidä kenenkään istahtaa, eikä virsikirjatelineeseen nojailla. Ja mukulat ei sitten kilju vaikka olis kuinka tylsää.

VALOKUVAUS

Juhlakalut on varannu kirkkoon ihan oman valokuvaajan, joka ikuistaa toimituksen tärkeimmät kohdat. Tällä viissiin vieraita pyydetään rajoittamaan valokuvausta kirkossa.

Kirkon jälkeen valokuvaus on taas sallittua, jopa toivottua.

JUHLIIN SIIRTYMINEN

Juhlia jatketaan Hakkarin Kartanossa, minne on kirkolta matkaa joku pari kilsaa. Jokasen oma asia sitten kuinka matkan kulkee. Tuossa sivun linkeillä on hieman ajo-ohjeitakin.

RUOKAILU JA KAHVEET

Häissä tietenki juhlaväelle tullaan tarjoomaan lämmintä ruokaa. Tällä kertaa ruoka tarjoillaan pöytiin á la Carte tyyliin joten siinä menee tovi. Kohteliastahan on odottaa että pöydässäsi kaikilla on lautanen nokan edessä ennen kuin aloitat itse. Mutta siis vain oman pöytäsi osalta, muuten voi perunat ehtiä jäähtyyn.

Ihan ähkyks tuollaisilla keittiömestareiden luomuksilla ei kukaan itteensä kyllä mättää mutta täyttäköön sitten kupuansa vaikka syömällä voikukkia ulkoo.

Jos juhlija kärsii jonku sortin ruoka-aineallergiasta, kannattas siitä varmaan mainita ilmottautumisen yhteydessä, ihan vaa pitkien huussijonojen välttämiseks.

Täytekakkua ja kahveetakin on tarjolla. Hääpari aloittaa kakun ja saa ottaa ihan niin paljo ku haluaa eikä siinä tartte sitten päivitellä että kun "noi otti niin paljo".

Sitkeimmille juhlijoille tarjotaan vielä pientä huikopalaa tai klimppisoppaa myöhemmin yöllä.

MUSIIKKI JA PAILAUS

Jossai välissä hääpari uskaltautuu esittämään yksintanssin ja julkisen nolaamisen. Heille pitää vaan hurrata reippaasti eikä saa nauraa tai sormella osotella.

Ja jos mielii itse valssata niin kannattaa liittyä joukkoon melkein välittömästi, valsseja kun ei tulla kuulemaan kahta enempää, tanssijoita katsos on porukassa sen verran niukasti.

Häävalssin jälkeen juhlaväkee kehotetaan bailaamaan ankarasti ja mossaamaan sen minkä niskat kestää.

Illan eetessä esitettävä musiikki muuttuu raskaammaksi, samoin jutut rasvaisemmiksi.

OHJELMA

Koitetaan muistaa se että nää on meidän häät joten me pyritään oleen itse esillä jonki verra eikä nyhjötetä kamarin nurkassa.

Läppää heitetään minkä ehitään ja varmaankin nakitetaan porukkaa lavalle ylistämään hääparia.

Morsianta ei kukaan ryöstä ja muutkin perinteiset leikit on aikas vähissä. Jotain touhua kuitenki on kaavailtu, siitä tarkemmin tuossa sivun linkillä "ohjelma".

ALKOHOLI JA SEN NAUTTIMINEN

Hauskaa voi pitää ilman viinaakin mutta yleensä se on varsin väkinäistä. Siksi alkoholia on tyrkyllä ja sen nauttiminen on sallittua täysikästen vieraitten osalta.

JUHLAPAIKALTA POISTUMINEN

Poistuminen on suotavaa jossai vaiheessa iltaa/yötä. Juhlapaikalta poistutaan ilosina mukavan illan jälkeen ja muistetaa sitten kovasti kehua kaunista hääparia ja mukavia juhlia.

 

 etusivu     -     kuka     -     missä     -     hääti